moodboard woonboerderij

kleuradvies voor woonboerderij. 

 

De wens van de bewoners in dit deze schitterende woonboerderij begon met de vraag of ik advies wilde geven voor de kleur van een muurtje.

Tijdens het gesprek blijkt dat ze behoefte hebben aan een bijzonder kleurontwerp. De bestaande gordijnen van een prachtige lila kleur zullen meegenomen worden in het kleurpalet. De vloer zal net als in de rest van de boerderij van eiken worden. 

De gewenste sfeer is warm, huiselijk, geborgen en veilig.

Geborgen en spiritueel

Om een goed kleurontwerp te maken die de juiste sfeer geeft maak ik een moodboard. We hebben gesproken over verlangens en gevoel van ’thuis’ zijn. Voor hem is dat het gevoel als je in een tent ’s avonds een boek leest bij een gaslamp, voor haar als ze in een fijne stoel zit met een warme deken om haar heen.

Hoewel de bewoners gewend zijn om alles in RAL9010 te schilderen, kijken ze er naar uit om kleur te geven aan hun woning. De keus van alleen wit blijkt voort te komen uit niet goed weten hoe ze het anders kunnen doen. Daar weet ik wel raad mee!

 

moodboard woonboerderij

Lila gordijnen

De gordijnen van lila vormen uitgangspunt in het kleurpalet. De al gekozen vloer en meerdere meubels in hout, vragen om een koele tegenhanger. Ik adviseer een warm groen, dat qua grijsheid gelijk is aan de lila gordijnen. Daarmee ontstaat contrast, maar wel in harmonie met elkaar.

Omdat het toekomstig dakraam veel licht vanuit het noorden zal geven, adviseer ik een groen dat genoeg geel bevat. Daarmee voorkomen we dat de sfeer kil wordt. 

Daarwaar veel licht valt kies ik voor de muren een donkerder uitvoering met meer pigment. In de plekken waar minder licht komt kiezen we voor een lichere variant van het groen. 

De hoge muur die boven- en onderverdieping met elkaar verbindt krijgt één kleur, waardoor de prachtige hoogte in deze ruimte optimaal tot zijn recht komt.

kleuradvies woonboerderij

“we zijn weer helemaal geïnspireerd”

Onze standaard kleurkeuze was altijd RAL9010 (wit). Samen konden we niet goed tot een keuze komen voor een kleur en we liepen een beetje vast. Mirjam heeft ons enorm geholpen door onze afzonderlijke moodboarden samen te voegen tot één en er een kleurschema uit te halen. We zijn nu weer helemaal geïnspireerd om deze bijzondere ruimte tot een schitterend appartement te maken.
Met dit kleuradvies hebben we eindelijk weer richting. Er zijn zoveel belissingen te maken bij de verbouwing. Dit geeft rust en richting. 

 

 

De realisatie

De uitvoering momenteel uitgevoerd door een aannemer.

 

Wil je ook een eigenzinnig kleurontwerp?

Ben je ook geneigd om altijd voor wit te kiezen, maar zou je eigenlijk wat anders willen? Ik help je graag met een harmonieus kleurrijk ontwerp, passend bij jouw wensen.

logo Studio Torenbeek

STUDIO TORENBEEK

Mirjam Torenbeek

Vliet 28

8446 MB Heerenveen

06-13604563

www.studiotorenbeek.com

info@studiotorenbeek.com

KVK 5203677

CONTACT

privacy verklaring 

 

Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. U ontvangt deze bij de offerte. Indien u deze niet heeft ontvangen kunt u deze opvragen.