kleuradvies Nelleke Breukink

Kleuradvies shiatsupraktijk.

In Tjalleberd, Friesland hebben de bewoners een prachtige werkruimte gerealiseerd met uitzicht over hun enorme tuin. Nelleke is Certified Ohashiatsu®  Instructor en shiatsutherapeut.

Nadat de verbouwing is uitgevoerd, heeft ze mij gevraagd te helpen met kleurkeuze in het kantoor, de ontvangsthal en de praktijkruimte.

Wensen

De wens is om zowel de massageruimte kleur te geven als de wachtruimte en aangrenzende kantoorruimte. Er is gebruik gemaakt van bestaande tegels en dus zal ik deze in het kleurontwerp er bij betrekken.

De sfeer boven moet sober zijn, rustig en uitnodigend. Er is veel licht vanuit het zuiden. De wachtruimte moet gezellig en warm zijn, zodat cliënten zich welkom voelen.

Op de benedenverdieping is de kantoorruimte gesitueerd- hier komt een bureau en piano. Deze ruimte mag wat meer uitgesproken van kleur zijn.

 

Tjalleberd meets Japan

In dit moodboard heb ik element opgenomen van het prachtige uitzicht dat de praktijk heeft. Er is een wijds utizicht over landerijen en tuinen. De sfeer van Japan, waar de Shiatsumassage op gebaseerd is, hou ik subtiel. Met dit moodboard maak ik de sfeer ‘east meets west‘- soberheid en sereniteit met een Friese nuchterheid.

kleuradvies Nelleke Breukink

Oranje en neutralen

Omdat Nelleke best wat uitgesproken kleurkeuzes durft te maken, heb ik gekozen voor een oranje muur in de wachtruimte. Deze licht aan de noordkant en wordt door deze kleur warmer en uitnodigender. De oranje kleur is in harmonie met de bestaande vloer. 

Aansluitend hierop bepaal ik de bruine kleuren- die een vergrijzing en verdonkering van het oranje zijn. Om het geheel wat contrast te geven, adviseer ik om blauw-groene delen in kleine hoeveelheid te schilderen. 

Voor de werkkamer die op het zuiden ligt ontwerp ik een wat meer uitgesproken geheel. Hier wordt gekozen voor koelere kleuren. In een nis komt een vrij intens blauw-groen, wat een prachtig contrast zal geven met de zwarte piano.

De massgeruimte boven krijgt vergrijsde kleuren. De trap van de wachtruimte naar de bovenverdieping vormt de verbinding tussen wachten en de behandeling. Deze krijgt een prachtige donkere kleur. Hiervoor valt voldoende licht naar beneden.

kleuradvies shiatsupraktijk

Realisatie

De uitvoering wordt gedaan. Er zijn nog geen beelden beschikbaar.

 

 

Heb je ook hulp nodig bij de keus van kleur?

Vind je het ook zo moeilijk om goede kleuren te kiezen voor je ruimte? Met een kleurontwerp heb je een duidelijk plan, van vloer tot plafond. Ik help je graag met een persoonlijk advies, passend bij jouw wensen.

logo Studio Torenbeek

STUDIO TORENBEEK

Mirjam Torenbeek

Vliet 28

8446 MB Heerenveen

06-13604563

www.studiotorenbeek.com

info@studiotorenbeek.com

KVK 5203677

CONTACT

privacy verklaring 

 

Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. U ontvangt deze bij de offerte. Indien u deze niet heeft ontvangen kunt u deze opvragen.