kleurijk moodboard

Kleurrijk woonhuis.

In deze opdracht maak ik een ontwerp gemaakt voor een bestaand woonhuis in Heerenveen.

De wens van de bewoners in deze woning is een kleurrijk interieur met een efficiente en slimme indeling, waarbij privacy naar buiten verbeterd moet worden. De indeling moet de smalle kamer optisch breder laten lijken. Ook speelt de akoestiek een rol- die is niet optimaal en moet verbeterd worden. De verlichting moet sfeervol en functioneel zijn.

De gewenste sfeer is kleurrijk, creatief maar wel harmonisch en rustig. De bestaande bank is perzikkleurig en moet behouden blijven. De vloer van lich eiken laminaat wordt niet vervangen..

Kleurrijk in harmonie

Voor de bewoners heb ik een moodboard gemaakt van de gewenste sfeer. Het moodboard vormt het concept bij alle keuzes in kleur, materialen en meubilair. 

 

kleurijk moodboard

Optische effecten

De woning is lang en smal- door een scheidingswand dwars te plaatsen, de tafel in het midden te plaatsen en het vloerkleed te draaien, ontstaat optisch meer breedte.

 

Felle kleuren in harmonie

Het kleurpalet is intens maar met rustige neutralen als tegenwicht. Om te voorkomen dat het te zoet wordt, worden er stevige contrast met donkere grijsblauw. Ook het lichte frisse blauw vormt een prettig tegenwicht tegen het oranje. Daarmee ontstaat harmonie. 

Verdiepte vensterbank 

De ruime eettafel voor zes personen krijgt meer ruimte door het vrij in de voorkamer te plaatsen. De vensterbank wordt dieper, zodat er een extra zitplek ontstaat om lekker in de ochtendzon te genieten van de warmte.

kleurrijke woning

Verlichtingsplan

Het verlichtingsplan zorgt voor een goede verlichting waarbij de sfeer optimaal tot zijn recht komt. Er is een evenwichtige verdeling tussen direct, indirect en diffuus licht. Er is evenwichtige verdeling van verlichting op hoog, midden en laag niveau. Het middelste deel van het moodboard is leidend voor de keus in armaturen.

 

De realisatie

Foto’s volgen.

Wil je ook een bijzonder ontwerp met uitgesproken kleuren?

Ik help je graag

logo Studio Torenbeek

STUDIO TORENBEEK

Mirjam Torenbeek

Vliet 28

8446 MB Heerenveen

06-13604563

www.studiotorenbeek.com

info@studiotorenbeek.com

KVK 5203677

CONTACT

privacy verklaring 

 

Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. U ontvangt deze bij de offerte. Indien u deze niet heeft ontvangen kunt u deze opvragen.