kleuradvies Studio Torenbeek

Eigentijdse kleuren voor praktijk Osteopathie Philip Schippers

Situatie vooraf

In de praktijk van Philip Schippers  bevinden zich meerdere behandelruimtes en een inpandige oefenzaal. De praktijk is destijds met veel liefde omgevormd van een bank naar een mulitfunctioneel behandelcentrum. Dit is al enige tijd geleden, en vraagt nu om meer eigentijdse kleuren. De wens is om de renovatie gefaseerd uit te voeren. Omdat verandering van kleur de grootste impact heeft, beginnen we met een gedegen kleurontwerp voor de hele praktijk.

Ik ben verrast dat je met je kleuradvies zo dicht bij mijn meest intense beleving die ik als kind maar later ook als volwassene tot nu aan toe heb mogen beleven. Inderdaad het wad en de friese eilanden. De veerboot op en dan al los van alle beslommeringen,  de kleuren van het zand, de lucht boven het water en het meest treffend…. het helmgras met haar kleurschakering.
Ja inderdaad zo wil ik mijn praktijk een metamorfose geven. Erg bedankt voor je integere en nauwkeurige advies want jij weet na een zorgvuldig gesprek, en ook met je expertise op zakelijk vlak en je doeltreffend inlevingsvermogen wat mij beweegt. Ook erg bedankt hiervoor !
Philip Schippers

Osteopaat DO MRO, Philip Schippers osteopathie

Wensen

Philip wil een ruimte waar bezoekers zich welkom voelen. Een sfeer die uitnodigend is en waar je je vrij voelt om problemen op tafel te leggen. Hij denkt aan licht, warmte, kalmte en rust. De sfeer mag modern, professioneel en stijlvol worden, zodat de praktijk weer een aantrekkelijke omgeving vormt voor behandelaars, huurders en patiënten.

Hij wordt geïnspireerd door de natuur op de Wadden. Zijn behandelvisie is holistisch/ energetisch op basis van het gedachtengoed van osteopathie. 

Voorwaarden

De bestaande stenen vloer wordt vervangen, het materiaal is nog niet gekozen. De teak houten bank en de stoelen blijven in de nieuwe inrichting. Ook de behandeltafel, bureau en ander meubilair blijven. We beperken ons tot het schilderen van wanden, deuren en kozijnen. 

Rust, licht en warmte

Bij het kleurontwerp heb ik gestreefd naar een harmonieus kleurenpalet. Hierbij houd ik rekening met de wensen, de lichtval (noord en zuid), de functie en hoogte van de ruimte, visuele ergonomie en de elementen die blijven.

Omdat de binnenruimte weinig natuurlijk lichtinval heeft, adviseer ik kleuren met een hoge lichtreflectiewaarde. Om de ruimte hoger en ruimer te laten lijken, heb ik in mijn ontwerp gekleurde verticale banen van vloer tot plafond opgenomen.

 

visualisatie kleurontwerp

Realisatie

De realisatie van de renovatie moet nog beginnen.

logo Studio Torenbeek

STUDIO TORENBEEK

Mirjam Torenbeek

Vliet 28

8446 MB Heerenveen

06-13604563

www.studiotorenbeek.com

info@studiotorenbeek.com

KVK 5203677

CONTACT

privacy verklaring 

 

Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. U ontvangt deze bij de offerte. Indien u deze niet heeft ontvangen kunt u deze opvragen.